networkedblogs

Saturday, 31 August 2013

Terbaik-Sang saka di Rampas #Merdeka56 @APterkini


Terbaik dan berani.Itu yang SN boleh katakan.Brader yang merampas bendera sang saka itu patut diberi penghormatan.Yang memegang bendera Sang Saka terkedu.Biasalah mereka tu penakut.Nilai pun MACAI saja.Sila gelakkan mereka berdekah dekah.Nak jadi hero tapi penakut.Rampaslah balik.Bodoh!

Wednesday, 21 August 2013

USTAZ PAS GELAR SULTAN SYAITAN.


So apa lagi nak cerita macai PAS? admin kenal dengan wanji ni masa duduk sekali dlm GPM..Sikit2 revolusi Nik aziz.Terlalu memuja nik aziz katanya tokoh pemikir terhebat dunia.Kononnya PAS nak asuh si wanji ni untuk MENARIK kump PAS muda.Last tak beri perhatian jadi anjing gila memberontak buat empayar sendiri.


Sejak dia dijemput untuk menentang ISA ustaz Pas ni dah jadi komunis.Mana tak bergaul pun dengan Macai Liberal.Hak asasi manusia la konon.Sentuh bab hina sultan sekarang ni dia ni memang dh lama bersama geng geng liberal bersama dia cth macam Ambiga,Latheefa koya,Isham rais ramai lagi.



Pendapat dia sama dengan Nik Aziz menentang melayu berkongsi Prinsip 'kawe isle buke melayu'.Tapi wanji ni lagi moden Syiah pun dia turun support.Bila dengar cerita dari mulut dia asyik2 diberikan contoh INDONESIA negara terbaik dalam mengamalkan sistem bebas beragama.Nampak? Strategi konspirasi Yahudi/Dajjal jdiguna pakai untuk menentang kerajaan sekarang.

Tuesday, 20 August 2013

The real face of CINA KOMUNIS yang hina Tun Mahathir


      Wajah wajah yang menghina Tun Mahathir dari komen di laman facebook TOPIK dan RUJUKAN


























Ada lagi dalam simpanan.APA YANG NAK BUAT? IKUT SUKA korang la.apa lagi SEBARKAN!!!

Thursday, 15 August 2013

Surat terbuka untuk Perdana Menteri @NajibRazak @Khairykj @ahmadmaslan @tunfaisal


Salam dato seri. Saya ingin mengutarakan satu permasalahan pemimpin umno yang sering berlaku yang boleh menjejaskan kredibiliti umno dan kepimpinan dato seri sendiri..

Baru baru ini di nibong tebal tempat saya bermastautin ada satu isu dimana seorang ajk  pemuda bahagian N. Tebal telah meminta bantuan dato zainal untuk rawatan perubatan anaknya yang berstatus OKU yang berjumlah RM3100. Rawatan ini diperlukan segera kerana ditakuti akan menjejaskan kesihatan anak ajk pemuda tersebut. Walau bagaimanapun dato zainal hanya memandang remeh akan perkara ini dan tidak memberi perhatian yang secukupnya bagi saya sebagai seorang pemimpin tertinggi bahagian harus menampakkan tanggungjawab kerana ini melibatkan nyawa.

Untuk makluman dato seri, seorang hamba Allah yang merupakan seorang ajk pemuda bahagian yang sgt aktif dalam pergerakan pemuda dan bagi saya patut mendapat pembelaan dan perhatian yang sewajarnya. Ini soal kebajikan seorang anak kecil dan bukannya permohonon yang biasa untuk diambil mudah. Sebagai ketua bahagian dato zainal seharusnya lebih peka dan mengambil perhatian yang lebih akan kebajikan dikawasannya tambahan lagi yang memohon adalah orang kuat umno sendiri dan telah banyak membantu dalam memperjuangkan agama bangsa dan umno sendiri..

Untuk makluman dato seri juga, dato Mansor ahli perlimen nibong tebal dan chegu bard daripada pihak pembangkang lebih prihatin akan masalah ini dan bersedia untuk memberikan sumbangan kepada hamba Allah itu untuk menyelesaikan keseluruhan kos rawatan anaknya.. situasi seperti ini amat menyedihkan saya dan membuatkan saya tertanya-tanya adakah ini pembelaan yang sepatutnya diterima untuk pejuang pejuang tegar Umno. Kita sedia maklum tujuan Dato mansur adalah untuk kepentingan nya sendiri tetapi bukankah keadaan seperti ini boleh dielakkan jika pemimpin kita lebih prihatin dan menjaga sebaik baiknya kebajikan ahli Umno sendiri.Untuk pengetahuan dato sebentar lagi wakil dari Pkr akan menghulurkan bantuan kepada ajk pemuda bahagian tersebut beserta 'Press conference' yang mahu menunjukkan penglibatan mereka dalam membela ahli umno sendiri.Mahu membantu tetapi bersyarat dan manfaat kepada mereka kelak.

Saya lihat dato zainal adalah pemimpin yang dipercayai dan mendapat mandat yang banyak dari dato seri untuk memimpin umno khususnya di Pulau Pinang. Pencapaian dan gerak kerja dato zainal juga mencerminkan kredebiliti dato seri yang banyak memberi kepercayaan kepada beliau. Beliau seorang yang  berpendidikan dan berpandangan jauh tetapi bagi saya pemimpin yang lebih disanjung adalah pemimpin yang lebih mesra dan lebih peka dengan kebajikan rakyat seperti yang di laungkan dato seri rakyat didahulukan pencapaian diutamakan.

Akhirnya saya amat berharap perkara ini mendapat perhatian dato seri dengan sewajarnya. Ini adalah untuk kelangsungan sokongan keatas umno dan sokongan kepada pemimpin tertinggi umno. Siapa umno kalau tidak memperjuangkan bangsa melayu dan siapa umno kalau tidak memperjuangkan nasib ahli umno sendiri.Untuk pengetahuan didalam 10 ahli umno 9 orang telah menolak dato zainal abidin dari memegang apa apa jawatan didalam umno.Tidak mampu menggalas tanggungjawab dan amanah yang diberi.Ya sikit pun tidak.Sekian

Hidup umno, hidup melayu.


Wednesday, 14 August 2013



Kami bersama 15 page lain melancarkan 'Kempen Pakai Songkok' untuk hari penayangan Tanda Putera pada 31 Ogos 2013, Sabtu ini di Pawagam Kuala Lumpur. Lokasi Shopping Mall akan diupdate kemudian kerana kami masih berurusan dengan Pengurus Pawagam untuk mendapatkan tempat seat yang paling banyak/luas supaya kita semua mudah berkumpul dan yang paling penting kita dapat tayangan masa yang cantik/fixed supaya mudah anda semua book online/membeli tiket awal untuk 31 Ogos 2013 ini (tiket wayang tajaan sendiri). Anda semua diminta berkumpul 30 minit sebelum tayangan bermula di pekarangan wayang/tempat menunggu wayang supaya kita dapat mengenal antara satu sama lain dan dapat kita bertegur sapa.

Jadi pada hari penayangan nanti, kita semua akan berlegar-legar dengan memakai songkok di tempat menunggu wayang, baik yang sedang membeli tiket memakai songkok, membeli makanan wayang memakai songkok, sedang menunggu di perkarangan memakai songkok. Dan kita akan tangkap gambar bersama-sama sebelum/selepas wayang untuk kita postkan di FB nanti. Jadi mulai hari ini semua bersiap sedia untuk book online/beli tiket awal yang akan kami umumkan Lokasi Shopping Mall dan masa penayangan dalam masa terdekat. Jika anda malu untuk memakai songkok dari rumah pada 31 Ogos 2013, tidak mengapa kerana anda boleh simpan dahulu di beg silang dan pakai sahaja apabila anda sampai di tempat Pawagam Kuala Lumpur yang akan kami umum dalam masa terdekat ini.

Kami juga memohon pada anda yang tinggal di negeri lain, jika tidak keberatan dan mampu, silalah datang ke Pawagam Kuala Lumpur yang akan kami update nanti. Kepada yang tidak dapat turut serta ke Pawagam Kuala Lumpur, jika anda berani untuk pakai songkok pada 31 Ogos 2013 ini di negeri anda, anda boleh turut serta untuk memakainya di Pawagam berdekatan kawasan anda. Cuma kami bersetuju memilih di Pawagam Kuala Lumpur kerana ia mudah sebagai pusat perjumpaan.

Tarikh: 31 Ogos 2013, Sabtu
Tempat: Pawagam Kuala Lumpur
Masa: Slot tengah hari - petang
***Berkumpul 30 minit di pekarangan wayang/tempat menunggu wayang sebelum bermula masa tayangan
***Sentiasa bersedia untuk membuat membuat tempahan awal seat wayang selepas kami umumkan lokasi tempat dan masa.

Tujuan kita beramai-ramai memakai Songkok adalah untuk memperingati jasa jasa Askar dan Pejuang Melayu yang telah mempertahankan Tanah Melayu ini, sesuai dengan pemilihan tarikh 31 Ogos 2013 sebagai Hari Kemerdekaan Tanah Melayu. Walaupun tarikh pertama penayangan adalah 28 Ogos 2013, tetapi 28 Ogos 2013 dilihat kurang sesuai kerana ianya hari bekerja. Kami pasti dengan pengumpulan orang Melayu kali ini, pasti akan ada pihak disana yang tidak suka kita berkumpul memakai Songkok dan mereka pasti akan panas dengan tindakan kita untuk bersatu ini. Antara Page yang membuat kerjasama usaha ini adalah:

1. Saya Sayang Tun Dr Mahathir Mohammad
2. Boikot Barangan Cina DAP
3. Anti Pakatan Rakyat
4. ANTI Semua Salah UMNO - ASSU
5. Anti Bersih
6. Kami Sokong DAP Diharamkan Seumur Hidup
7. Kuasa Pembeli & Pengguna Melayu Islam - KPPMi
8. Media PJ Selatan
9. Melayu Islam Bersatu Boikot DAP & Kroni
10. Kami Sokong Buletin Utama TV3
11. Persatuan Mukabuku Pulau Pinang
12. Gerakan Memperkasa Ekonomi Melayu - GAMEM
13. Analisi Politik Terkini
14. Ini Kali Lah Gabung
15. Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary Idola Kami

CLICK SHARE untuk menjayakan kempen ini!
CLICK SHARE untuk menjayakan kempen ini!
CLICK SHARE untuk menjayakan kempen ini!

Monday, 5 August 2013

SEBARKAN-Suspek culik dikenal pasti




Suspek diatas dipercayai menculik kanak kanak yang bernama Aisyah.

Nama : SHARIZAL BIN YUSOFF

No K/P : 690301-14 - 5221

Alamat : 365-D BATU UBAN 11700 PULAU PINANG.



Sunday, 4 August 2013

Kebakaran-3 maut


ALFATIHAH-Tiga termasuk dua anak pengasas produk kecantikan Vida Beauty ditemui mati dalam kebakaran di rumah pekerja syarikat berkenaan di Meru Hill, Bandar Meru Raya di sini malam tadi. Mangsa yang terkorban ialah Mohd. Nor Syamil, 26; Eddie Zuhdi Mohd. Amin, 11 dan adiknya, Edrie Zikrie, 10.

Thursday, 1 August 2013

Lagenda Hoki Maut Kemalangan


Pemain hoki kebangsaan, Chua Boon Huat, 33, maut dalam kemalangan selepas keretanya melanggar sebuah lori di LDP dekat Kelana Jaya jam 3 pg tadi, Takziah Buat keluarga Mendiang.


Biodata Klip Video HINA ISLAM tersebar



Video youtube Rai Aidiilfitri dengan anjing, menghina Islam.

Nama : maznah binti mohd yusof

Kpt. : 750518016414

Alamat. : 20 jalan anggerik 2, prima beruntung, bukit beruntung, rawang.

Pekerjaan : jurutera industrial sunedision, sg way, pj

HP : 0173818292

umur : 38 thn 2 bulan

adik beradik : ke 2 daripada 9 adik beradik

pendidikan : bachelorof sains industry engineering di marquette university milwaukee wisconsin, usa

pendapatan : rm 5000.00

perwatakkan : tomboy

kenderaan : jkb1805 toyota hilux

-Sumber mengatakan Sudah di Tahan Polis-