networkedblogs

Wednesday, 20 March 2013

TEKANAN HEBAT-JAMALUL KIRAMJamalul Kiram kini terpaksa memaksa seluruh kekuatan tenteranya untuk terus bertahan di Sabah untuk memastikan Sabah kembali kepada Sulu. Namun demikian hakikat yang sebenar adalah kekuatan yang ada sudah tidak mampu untuk terus bertahan lagi. Serangan demi serangan dilakukan oleh pihak keselamatan negara terutama di beberapa lokasi yang telah dikenal pasti oleh pihak ketenteraan Malaysia.

Terkini, tiga agensi ketenteraan sudah bersiap sedia untuk menggempur Jamalul Kiram di kawasan perairan Sabah - Filipina , Sabah - Indonesia. Kata sepakat yang telah diterima dan dipersetujui, seluruh kawasan perairan Sabah , Filipina dan Indonesia sudah pun didaratkan dengan kapal-kapal perang milik indonesia , filipina dan Malaysia.


ni akan membantutkan lagi usaha Jamalul Kiram untuk meneruskan usahanya merampas kembali Sabah dari Malaysia. Tanpa Jamalul kiram sedari bahawa kebijaksanaanya kini adalah kebodohan dirinya sendiri. Misuari adlah orang harapan Jamalul Kiram yang dikhabarkan kini berada di Syiria. Bagaimana perperangan boleh berlaku tanpa Dr.Misuari yang dipercayai oleh MNLF walaupun sudah tidak menjadi ketua kepada MNLF.

Berapa lagi kekuatan Tentera Kiram di Sabah, 1000 , 2000 , 3000 atau mungkin 10,000.Semua itu hanya sebutan angka kosong sahaja oleh Jamalul Kiram yang kononya kini tenteranya sedang bersiap sedia untuk menyerang kembali diseluruh Negeri Sabah apabila menjelang Pilihanraya -13 nanti.

Soalan TWH untuk KIRAM , sudah bersiap sedia untuk menghadapi hukuman yang bakal dikenakan kepada dirinya oleh mahkamah Dunia nanti?

Bagaiaman pula jika Sulu pula kini menerima serangan oleh Malaysia ? Sanggup untuk bertahan ?

SumberNo comments:

Post a Comment